II. Completați spațiile libere: 8x2p=16p
III. Bifați litera A, dacă apreciați că enunțul este adevărat sau litera F, dacă apreciați că răspunsul este fals. 5x2p=10p
1.Defectele salatelor nu se datorează în principal nerespectării procesului tehnologic.
2. În timpul fierberii unele legume cedează apa, pierzând în greutate.
3. În timpul fierberii unele legume absorb apa datorită prezenței amidonului și își măresc volumul și greutatea.
4. În timpul prelucrării termice a legumelor, proteinele se înmoaie și glucidele coagulează
5. Prin asocierea legumelor cu celelalte alimente se completează valoarea nutritivă a salatelor, determinând creșterea sațietății acestora.
IV.Enumerați operațiile tehnologice comune pentru pregătirea salatelor crude, completând spațiile libere. 4x3p=12p
V. Descifrați fiecare anagramă descoperind sortimentele de salată, alegând variantele corecte 25p
1. Se dau următoarele anagrame:
a) LĂTASA ED NITEVE b) ATĂLSA ED EROTINALĂ c) TALASĂ ED DEIRA POCȚI d) TASALĂ ED LEOFAS REDEV, e) STALAĂ ED FĂCLES ȘOIER
Descifrați fiecare anagramă descoperind sortimentele de salată (5x3p=15p)
b) Realizați corespondența între coloana A și coloana B, astfel, indicați grupa alimentară specifică pentru fiecare salată.(5x2p=10p)

VI. Scrieți rezolvarea în caiet, fotografiați lucrarea și încărcați poza în spațiul indicat mai jos. 24p
1. Calculați valoarea calorică a următoarelor legume, știind că la 100 grame produs avem:

a) scrieți formula de calcul a valorii calorice (4p);
b) calculați valoarea calorică pentru fiecare produs în parte (4x5p=20p);
Drag and Drop File Here or
Browse